Dansen met Parkinson 2016

Geplaatst op door

In Nederland hebben ongeveer 28.951 (onderzoek uit 2011) mensen een vorm van Parkinsonisme. Sinds 2015 biedt Marlien Seinstra op de dinsdag en donderdag danslessen aan voor mensen met Parkinson en vanuit deze lessen ontstond het initiatief om een voorstelling te maken. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat danstraining een positief effect heeft op iemand met Parkinson.

Stichting DeDansDivisie heeft met de voorstelling  Dans, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder een artistiek kwalitatieve dansvoorstelling gemaakt met mensen met en zonder Parkinson. DeDansDivisie wil met de voorstelling mensen met de ziekte van Parkinson de mogelijkheid geven zich te kunnen ontwikkelen tot danser/es in een artistieke productie. De mogelijkheden en uitdagingen van deze ziekte vormen dan ook de rode draad in deze voorstelling.

Belangrijk doel van dit project is de levenskwaliteit van een Parkinsonpatiënt verbeteren. Een project met een bijzondere samenwerking tussen mensen met Parkinson, mantelzorgers en jonge professionele en amateurdansers, die samen in de voorstelling dansen. 

Nog nooit eerder is in Friesland een dansvoorstelling met dit onderwerp en met deze doelgroep gemaakt. Een verrijking voor zowel deelnemers als het publiek. Met het maken van deze voorstelling heeft DeDansDivisie tot doel respect en begrip te creëren voor de ziekte van Parkinson. En op een positieve manier de mogelijkheden van iemand die ziek is, laten zien. Wegens groot succes toert de voorstelling momenteel door de Noordelijke provincies, zie voor speeldata, onder speellijst.

Mocht u interesse hebben in het boeken van deze voorstelling of de danslessen neem contact op met Marlien Seinstra: marlienseinstra@hotmail.com of bel 06-23262642

 

DeDansDivisie is supertrots op het winnen van de wedstrijd De Kracht uit Kunst met de voorstelling Dansen met Parkinson, Dansers,  Vecht, Huil, Bid,  Lach, Werk. Zie voor de persoonlijke uitreiking van mevrouw Hedy D’Ancona onderstaand filmpje.

KRACHT UIT KUNST

 Leeuwarden Age Friendly Cultural . Stichting DeDansDivisie is onderdeel van dit evenement in Leeuwarden, met de voorstelling  ‘Dans, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder’ Dansen met Parkinson.

 

 

Dansen met parkinson wordt mede mogelijk gemaakt door:

  • Gemeente Leeuwarden
  • Keunstwurk
  • Oranje Fonds
  • RCOAK
  • Revalidatie Friesland
  • Ritske Boelema Gasthuis

 

Afbeeldingsresultaat voor ritske boelema gasthuisAfbeeldingsresultaat voor oranje fondsAfbeeldingsresultaat voor revalidatie frieslandAfbeeldingsresultaat voor keunstwurkAfbeeldingsresultaat voor gemeente leeuwardenAfbeeldingsresultaat voor rcoak