De Kunst van het ouder worden

Momenteel zijn de repetities begonnen voor de voorstelling De kunst van het ouder worden. Dertig ouderen tussen de 50 en 90 jaar hebben zich aangemeld voor dit project. Vanuit persoonlijke verhalen van de spelers over ouder worden wordt de voorstelling gemaakt.

Wegens de grote animo voor dit project zijn de deelnemers verdeeld in een theatergroep onder leiding van theaterdocent Hanneke de Man en een dansgroep onder begeleiding van Marlien Seinstra. Deze beide groepen worden samengevoegd tot een gezamenlijke voorstelling over hoe het is om ouder te worden. Dit project valt onder het nieuwe initiatief van Marlien Seinstra en Alet Klarenbeek: Het Generatiehuis.

De première van de voorstelling vindt plaats in Stadsschouwburg De Harmonie op 4 december 2019  en zal daarna toeren langs verschillende oudereninstellingen in Friesland. Na afloop van de voorstelling vinden er een nagesprek plaats met het publiek over het thema ouder worden in samenwerking met gespreksleiders van In je uppie. www.upinnederland.nl