De Kunst van het ouder worden

Momenteel zijn de repetities begonnen voor de dans en theatervoorstelling De kunst van het ouder worden. Dertig ouderen tussen de 50 en 90 jaar hebben zich aangemeld voor dit project. Vanuit persoonlijke verhalen van de spelers over ouder worden wordt de voorstelling gemaakt.  Wegens de grote animo van deelnemers voor dit project is er een theatergroep onder leiding van theaterdocent Hanneke de Man en een dansgroep onder leiding van Marlien Seinstra gestart. Deze beide groepen worden later in het repetitieproces samengevoegd tot een gezamenlijke voorstelling over hoe het is om ouder te worden. Dit project valt onder het nieuwe initiatief van Marlien Seinstra en Alet Klarenbeek: Het Generatiehuis.  

In de dans en theatervoorstelling De kunst van het ouder worden vertellen 14 ouderen vanuit persoonlijke verhalen hoe het is om ouder te worden. Jeugdherinneringen worden opgehaald, ouderdom kwaaltjes worden besproken. Je bent zo oud als je je voelt toch? Ligt eenzaamheid op de loer? Op 4 december ging de voorstelling in première in Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden.

Ervaren en delen

De Kunst van het ouder worden verleidt het publiek tot een open, toegankelijke en eerlijke uitwisseling over het onderwerp ouder worden. Na afloop van de voorstelling bieden we de aanwezigen een uitnodigend gesprek met de spelers en de makers. Waarin we het hebben over vragen als: Waar loop je tegen aan als je ouder wordt? Wat zijn de mooie dingen van ouder worden? Welke beeldvorming is er rondom ouderen en klopt deze wel?

Doelgroep

De voorstelling is vanaf december 2019 te boeken. De voorstelling is geschikt voor alle leeftijden, maar biedt bij uitstek aanknopingspunten voor ouderen in woon-zorg instellingen en zorgprofessionals.

Praktische informatie

Duur voorstelling: circa 45 minuten

Duur nagesprek tussen publiek en spelers en maker: circa 30 minuten. DeDansDivisie begeleidt deze na gesprekken. U kunt ook eigen gespreksleiders meebrengen. 

Opbouw tijd techniek in de vorm van licht en geluid: 4,5 uren

Afbreek tijd licht en geluid: 1 uur

Aantal toeschouwers: maximaal 100

Benodigd speeloppervlakte: ca. 8 meter breed en 7 meter diep

Stoelen voor het publiek

Te boeken vanaf 1 december 2019

Inkoop prijs: Eerste 5 voorstellingen € 250,00 ex 9 % BTW daarna € 1000,00

Voor meer informatie of boekingen kunt u contact opnemen met DeDansDivisie