Dans op recept

Voorstelling & Symposium

Dans op recept 

Het project Dans op recept brengt innovatie door een alternatief te introduceren ter aanvulling op het medisch-sociaal domein. Op acht locaties in Friesland vinden danslessen voor mensen met Parkinson plaats.

Op dinsdag 29 oktober zal de grootschalige dansvoorstelling van Dans op Recept plaatsvinden in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Maar liefst 80 mensen met Parkinson samen met mantelzorgers en professionele dansers zullen op het podium staan in de voorstelling: ” Een week uit het leven…...”. De dansers zijn deelnemers van de danslessen van Dans op Recept uit heel Friesland. Dans, muziek en live tekst wisselen elkaar af in deze bijzondere productie. Eindregie is onder begeleiding van Marlien Seinstra.

Het symposium richt zich primair op medici, paramedici en andere zorgprofessionals, beleidsmakers, bestuurders, kunstenaars, studenten en overige geïnteresseerden.

Daarnaast organiseert DeDansDivisie op dezelfde dag het symposium Kunst op Recept met als doelen:

  1. De Meerwaarde laten zien van inzet van de kunst binnen de zorg.
  2. Innovatie / professionals van verschillende domeinen (zorg, kunst en bestuur) buiten de gebaande paden laten denken.

 

Tijdstip Concept versie Programma
14.30- 15.00 inloop
15.00- 15.15 Opening en aftrap initiatiefnemers
15.15- 15.40 Bas Bloem, zorginnovator, hoogleraar neurologische bewegingsstoornissen aan de Radboud Universiteit en oprichter van Parkinson Centrum Nijmegen (ParC), MijnZorgNet en ParkinsonNet: Paralellen tussen kunst en geneeskunde, in het bijzonder bij Parkinson. 
15.40-15.45 Praktijkvoorbeeld kunst in de zorg/ sociaal domein
15.45-16.00 Wya Feenstra, revalidatiearts: uitkomsten wetenschappelijk onderzoek naar het effect van de danslessen op fysiek en psychosociaal welzijn van de deelnemers in Friesland
16.00-16.20 Philip Curtis, praktijkvoorbeeld Embrace, innovatieve muziekprogramma’s voor kwetsbare ouderen
16.20-16.40 Kees Hein Woldendorp, revalidatiearts: inzet van muziek binnen de zorg / de  invloed van muziek op je hersenen
16.40- 16.45 Praktijkvoorbeeld
16.45- 17.00 Dialoog tussen Barbara van Harten, neuroloog MCL / wethouder cultuur Sjoerd Feitsma over hoe het medische zorgdomein en het overheidsdomein (sociaal-cultuur) elkaar kunnen versterken. 
17.00- 17.05 Praktijk voorbeeld kunst in de zorg/ sociaal domein
17.05- 17.35 Mark Mieras, wetenschapsjournalist: De maatschappelijke noodzaak van kunst voor de mens. Kunst stimuleert creativiteit, ook voor de deelnemers aan het symposium… 
17.35-17.45 Feestelijke afsluiting

Kaartverkoop voor het symposium verloopt via De Harmonie. Klik hier om naar de kaartverkoop te gaan

Foto van de eerste repetitie voor de voorstelling ‘Een dag uit het leven van…’

Flyer:

Sponsoren: