Symposium Cultuur op Recept

Symposium Cultuur op Recept

Het project Dans op recept brengt innovatie door een alternatief te introduceren ter aanvulling op het medisch-sociaal domein. Op acht locaties in Friesland vinden danslessen voor mensen met Parkinson plaats.

Op 29 oktober 2019 organiseerde Dans op Recept is samenwerking met Revalidatie Friesland, Stichting Parkinson in Beweging en Stichting DeDansDivisie het symposium Cultuur op Recept. Een symposium waarbij het belang van het inzetten van kunst en cultuur binnen de zorg door verschillende gastsprekers als Mark Mieras en Bas Bloem werd belicht. Met een uitverkochte zaal van 225 bezoekers kijken we positief terug op het symposium en blijven we werken aan meer kunst en cultuur binnen de zorg. Na afloop konden de deelnemers de voorstelling Een week uit het leven van… bezoeken. 

Het symposium richtte zich primair op medici, paramedici en andere zorgprofessionals, studenten van verschillende zorgopleidingen, beleidsmakers, bestuurders, kunstenaars, studenten en overige geïnteresseerden. Dit evenement werd georganiseerd onder auspiciën van de NVDMG.

Bekijk hier de documentaire van Omrop Fryslan over de voorstelling Een week uit het leven van en het symposium Cultuur op Recept:

Flyer:

Sponsoren: