RAUW 2019

Geplaatst op door

Wat ik in mijn hart bewaar raak ik nooit meer kwijt. Mijn hart klopt na een jaar nog altijd, in het ritme van jouw liefde

schreef Marloes (34 jaar) een jaar na de plotselinge dood van haar grote liefde Jocco. Gedreven door innerlijke urgentie durfde ze haar rouw gedurende die tijd recht in de ogen te kijken en onderzoekend te delen met haar omgeving.

Rouw is een proces

Ieder van ons heeft op enig moment in het leven met afscheid nemen te maken. Rouw is een intens en wispelturig proces: ontkenning, pijn, woede en aanvaarding wisselen elkaar af. Als omstander ervaar je diepe machteloosheid en weet je vaak niet wat te zeggen of te doen. Onze natuurlijke reactie is pijn vermijden, maar het gevoel aangaan is misschien wel lichter dan het gevecht ertegen. RAUW is als een spiegel, ze laat haar nadenken, voelen, ervaren wat rouw doet, met jou en een ander.

Ervaringen delen

Elk rouwproces is uniek en meer bewustzijn over het (eigen) proces kan ondersteunend en troostend zijn. RAUW verleidt op een toegankelijke manier tot een open en eerlijke uitwisseling. Het nodigt uit projecties rondom rouw te onderzoeken. We bieden de aanwezigen na afloop van de voorstelling een uitnodigend gesprek met de spelers en de choreograaf.

Doelgroep

De voorstelling is geschikt voor iedereen. Het biedt bij uitstek aanknopingspunten voor mensen die een dierbare hebben verloren, betrokkenen en professionals in het brede veld van rouw, terminale- en mantelzorg.  Wilt u RAUW in uw organisatie?  Bel voor meer informatie naar 06-23262642 of mail naar dedansdivisie@outlook.com

Kaarten zijn vanaf nu te bestellen voor het Première weekend in de Westerkerk (Theater Romein)