Wachten op visite

Geplaatst op door

WOV_FLY_DEF voorkant

De nieuwste voorstelling van Stichting DeDansDivisie is Wachten op Visite, een voorstelling over eenzaamheid. De première van de voorstelling Wachten op Visite vond plaats op 1 december 2017 in  Stadsschouwburg De Harmonie.  

Na een oproep in de Leeuwarden Courant op 17 januari 2017, gezocht eenzame dansers, van DeDansDivisie voor deze voorstelling hadden zich maar liefst 30 deelnemers aangemeld. 19 mensen doen mee aan de voorstelling, allemaal mensen die met eenzaamheid te maken hebben, of hebben gehad. De jongste deelnemer is 18 jaar, de oudste 73 jaar. Driekwart jaar is er gewerkt met de spelers aan deze voorstelling. Een werkproces dat intensief, confronterend en vooral ook met veel humor was, en waaruit weer nieuwe sociale contacten onder de spelers zijn ontstaan.

Iemand die eenzaam is, spreekt hier liever niet over, of geeft dit niet graag toe. Met het ontwikkelen van de voorstelling Wachten op Visite, wil Stichting DeDansDivisie eenzaamheid op de kaart zetten en het onderwerp bespreekbaar maken. Aansluitend op de voorstelling vindt onder begeleiding van een professional een nagesprek plaats tussen de spelers en het publiek om ervaringen omtrent eenzaamheid uit te wisselen.

De voorstelling toert momenteel door Friesland en is te boeken. Bijvoorbeeld om aan de hand van deze voorstelling (met ervaringsdeskundigen) het thema eenzaam zijn en voelen bespreekbaar te maken binnen uw organisatie. Citaat: GGZ Friesland (Mind UP) na boeken voorstelling: “Met mooie muziek werden de toeschouwers ontroerd en opgevrolijkt. Er werd gelachen en gehuild, na afloop van de voorstelling ontstond een gesprek tussen de deelnemers en het publiek. Opvallend was hoeveel bezoekers mee konden praten over eenzaamheid. Misschien kwam de mooiste uitspraak wel van een van onze cliënten: “herstellen doe je niet zelf, maar samen”. Waarop een groot applaus volgde“.

Voor meer informatie bel naar Marlien Seinstra: 06-23262642 of mail naar: marlienseinstra@hotmail.com.

 

Wachten op Visite wordt mede mogelijk gemaakt door:

  • Gemeente leeuwarden
  • Provinsje Fryslân
  • RCOAK
  • Het nieuwe stads weeshuis
  • VSB fonds
  • BAVO stichting
  • Fonds Sluyterman van Loo
  • Prinsbernhard cultuurfonds
  • Stichting Roelof Steinvoorte

logo's WOV